• Početna>
  • Vesti>

OŠ “Petar Petrović Njegoš” iz Gornjeg Kusca uručena tehnička oprema

Fondacija Princeze Katarine i Lajflajn Kanada donirali su opremu Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ iz Gornjeg Kusca, u opštini Gnjilane.

Odgovarajući na potrebe savremenog školstva, Fondacija Princeze Katarine i Lajflajn Kanada obezbedili su ovoj školi preko potrebnu tehničku opremu, u vrednosti od pola miliona dinara (6.000 kanadskih dolara), zahvaljujući kojoj će i deci i nastavnicima biti olakšan rad. Novi tablet računari, ruteri za internet konekciju i štampači omogućiće učenicima ove škole savremen pristup učenju, a njihovim nastavnicima – moderan način prenošenja znanja.

„Veliko hvala svim divnim ljudima iz Kanade koji su svojom donacijom pomogli ovoj školi na Kosovu i Metohiji i pružili im mogućnost da se obrazuju uz primenu savremene tehnologije. Tehnička opremljenost učenika i nastavnika posebno je važna u ovim trenucima kada se veliki deo nastave održava na daljinu“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

V.d. direktora Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ iz Gornjeg Kusca, Nenad Vlajković zahvalio se na uručenoj opremi.

„U ime dece, roditelja i u svoje lično ime zahvaljujem se Humanitarnoj organizaciji Lajflajn Kanada i Fondaciji Princeze Katarine na ovoj velikodušnoj donaciji. Vašom donacijom omogućili ste da naša deca idu u korak sa savremenim svetom i da ni malo ne zaostaju od svojih vršnjaka iz ostalih krajeva naše otadžbine Srbije. Neizmerno vam hvala što ste pokazali da mislite na naš narod na Kosovu i Metohiji“ rekao je Vlajković.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još