• Početna>
  • Vesti>

Dr Vasić: Masovnom vakcinacijom, kovid ćemo svesti na nivo obične prehlade

Direktor Doma zdravlja Zvečan dr Ivan Vasić izjavio je danas da je nepokolebljiv stav medicinske struke da je vakcinacija stanovništva jedini način suzbijanja epidemije koronavirusa i predupređivanja boiesti i apelovao na građane da iskoriste mogućnost da se imunizuju u što većem broju.

„To nije način da zaustavimo bolest, ali jeste način da je predupredimo i vremenom, svedemo na nivo obične prehlade, bez komplikacija i što je najvažnije, da to bude bolest koju će ljudi da prežive“  rekao je dr Vasić za program Radija Kosovska Mitrovica.

On je istakao da su građani Zvečana ozbiljno i na pravi način shvatili apel zdravstvene struke i da je interesovanje veliko.

„Do sada smo vakcinisali ukupno 698 ljudi, a revakcinisali njih  508. Interesovanje je i dalje veliko. Prave se spiskovi za naredne nedelje, a vakcinacija se obavlja u Raški. Prevoz je besplatan, organizovana je i medicinska pratnja do Raške i nazad, do mesta prebivališta“ dodaje Vasić.

Za stanovnike sa Kosova i Metohije ne postoji mogućnost elektronske prijave, pa se građani  koji žele da prime vakcinu, najpre javljaju svom izabranom lekaru, a potom čekaju na dalja uputstva koja će im dati njihov nadležni dom zdravlja.

Vasić objašnjava da se pre vakcinacije vrši anketa, kako bi bili sigurni da je zdravstveno stanje pacijenta dobro, da nema nikakvih akutnih oboljenja jer u tom slučaju, vakcinacija se odlaže do ozdravljenja.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još