• Početna>
  • Vesti>

Petković: Rašić otkrio Kurtijev perfidni plan da istisne Beograd iz dijaloga

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da je lider Progresivno demokratske stranke Nenad Rašić otkrio “perfidni plan svog političkog mentora iz Prištine da se zvanični Beograd istisne iz pregovora i dijaloga s Prištinom i da se razgovori vode isključivo sa poslušnim predstavnicima Srba na Kosovu i Metohiji”.

“Tome služe najnovije opasne Rašićeve izjave za prištinske medije da “Kurti može da uspe samo u dijalogu sa lokalnim Srbima”, ciljajući na sebe i Radu Trajković, koji su spremni da prodaju veru za večeru – pomognu Kurtiju da sruši dijalog, zaokruži nezavisnost lažne države i načini odlučujuće korake ka stvaranju takozvane ‘velike Albanije’. Njihov plan ogoljen je do srži i sada svi mogu da se uvere o kakvoj se opasnoj sprezi na relaciji Kurti-Rašić-Trajković radi” navodi Petković u saopštenju.

Petković ističe da tu postoji jedan veliki problem.

“Oni nemaju nikakav legitimitet i njihova podrška među Srbima na KiM je ravna nuli. Razgovori se mogu i vodiće se jedino sa zvaničnim Beogradom, koji na Kosovu i Metohiji ima podršku 96 odsto Srba, što je jasno izraženo na prethodnim izborima kroz ubedljivu pobedu Srpske liste i srpskog jedinstva. Brojni su razlozi za pokušaj Kurtija, potpomognutog poslušnicima Rašićem i Radom Trajković, da iz dijaloga istisnu zvanični Beograd. Jedan od ključnih leži u tome da su zvanični Beograd i predsednik Aleksandar Vučić teški pregovarači s kojima nema jednostranih dogovora na štetu Srba na KiM, već isključivo težnje za kompromisom i rešenjem” kaže Petković.

“I zato će Srbi sa Kosova i Metohije uvek, koliko god puta to bilo potrebno, raznim Rašićima poslati jasnu poruku jedinstva i stavljanja nacionalnih interesa na prvo mesto”, navodi se u saopštenju saopštenju za javnost direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još