• Početna>
  • Vesti>

“Borba” obeležila 99 godina postojanja; Radiju Kosovska Mitrovica zahvalnica za doprinos saradnji dva medija

List “Borba“ danas je obeležio  99 godina od kako je iz štampe izašao prvi broj ovog medija, čiji je trag u srpskom žurnalizmu veoma dubok i važan.

Radio Kosovska Mitrovica dobitnik je zahvalnice za doprinos saradnji dva medija.

“Radio Kosovska Mitrovica, zajedno sa nama, propagira kulturu svake vrste, kulturu govora, muzičku kulturu i tradiciju očuvanja srpskog jezika, po čemu su prepoznatljivi ne samo na prostoru Kosova i Metohije, već i širom Republike Srbije. Uz ovaj radio odrastale su mnoge generacije, a o njihovom uspehu i kvalitetu rada svedoče brojne nagrade i priznanja. Da se o našem časopisu čuje i u južnoj srpskoj pokrajini, zaslužni su upravo oni – Radio Kosovska Mitrovica” rečeno je na današnjoj svečanosti, na kojoj je zahvalnica uručena koordinatoru Radija Kosovska Mitrovica Maji Fićović.

Andrija Jorgić, direktor časopisa “Borba”, koji će ubuduće izlaziti jednom mesečno, zahvalio se na saradnji  i izrazio nadu da će se saradnja produbiti i još dugo trajati a radiju je zahvalio što kroz svoj program afirmiše jedan od najstarijih štampanih medija u zemlji.

“Današnja “Borba “možemo reći da je spoj dobre tradicije i nove budućnosti. Sve pohvale za spremnost da preuzmete odgovoran zadatak i da svojom posvećenošću i radom “Borbi” udahnete novi život” rekla je u svom obraćanju ministarka kulture i informisanja u Vladi Srbije Maja Gojković.

Zahvalnice za izuzetnu saradnju dobili su između ostalih Ministarstvo informisanja, Studio B, Medijski centar “Odbrana”, list “Alo-medija sistem”, KUD ”Šumadija”, Vinarija ”Levač”, brojne institucije i medijske kuće.

Danas, nakon dugih i često mučnih 99 godina, “Borba” ne prestaje, kako kaže i njihov slogan. I sada, to je ugledni list, tematski posvećen kulturi, umetnosti, tradiciji, turizmu i svim onim divnim, neprolaznim vrednostima za koje se vredi boriti. A “Borba” i sama po sebi jeste važan segment i kulturne i novinarske tradicije našeg podneblja.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još