Humanitarna akcija prikupljanja pomoći za Magdalenu danas u Leposaviću

Lokalni savet omladinskog delovanja Leposavić i volonteri Crvenog krsta iz te opštine, danas 18. februara, organizuju akciju prikupljanja pomoći za dijagnostiku i lečenje šestogodišnje Magdalene Nedeljković iz Кosovske Mitrovice koja boluje od tuberozne skleroze, a kojoj je potrebno 250.000 evra za lečenje na klinici u Hjustonu.

Akcija će se održati na platou ispred opštine Leposavić u periodu od 9 do 13 časova.

Organizatori pozivaju sve ljude dobre volje da im se priključe i pomognu u skladu sa svojim mogućnostima.

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić nedavno je pokrenula akciju prikupljanja novčanih sredstava za Magdalenino lečenje.

Magdalena je rođena kao zdravo dete iz uredne trudnoće. Sa osam meseci dobija prvi epi napad, nakon koga dobija dijagnozu tuberozne skleroze. Tuberozna skleroza je multisistemska bolest do koje dolazi mutacijom gena. 

Spada u retke bolesti, neizlečiva je i krajnje nepredvidiva, jer svako ima različite simptome u rasponu od blage do potpune nefunkcionisanosti i raznih oblika mentalne retardacije.

Magdalena ima više problema. Prvenstveno ima benigne promene na kori mozga i u samom mozgu, kojih ima bezbroj i koji izazivaju svakodnevno veliki broj epi napada, a koje ne uspevaju da se leče već pet godina.

Posle mnogo promena lekova i korišćenja četiri leka trenutno, ona i dalje ima napade i sada već farmakorezistentnu epilepsiju. 

Pored promena na mozgu, ima angiomiolipome na oba bubrega, koji se uvećavaju kako godine prolaze. Uz sve to, Magdalena kasni u psihomotornom razvoju.

Svakodnevno su joj neophodni tretmani defektologa i logopeda.

Sada je primarna poseta TCH klinici u Hjustonu, radi dodatnih najsavremenijih dijagnostičkih pregleda koji će pomoći u donošenju odluke koji hirurški zahvat može pomoći
Magdaleni, kao i sprovođenje zahvata. Sredstva su neophodna za operaciju, putne troškove i troškove smeštaja.

Magdalena je vesela devojčica, puna ljubavi za sve oko sebe. Pomozimo da Magdalena dobije šansu za srećnije detinjstvo i kvalitetniji život.

Slanjem SMS poruke: Upišimo 933 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human933 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000823183-23

Uplatom na devizni račun: 160600000082342864

IBAN: RS35160600000082342864

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Izvor: Radio Kontakt Plus

Comments