• Početna>
  • Vesti>

Albanske stranke u Preševu očekuju rešenja od nove Vlade Kosova

Političke stranke u Preševu, Bujanovcu i Medveđi smatraju da će nakon izbora na Kosovu nova vlada imati u vidu pitanja koja su važna za Albance u tom području, prenosi Reporteri.

Šaip Kamberi iz Stranke za demokratsku akciju rekao je da se  očekuju rezultati nakon izbora koji su održani na Kosovu 14. februara.

“To je bila očekivana pobeda svih, osim što su razlike sa kojima bi Pokret Samoopredeljenje pobedio bile diskutabilne. Ovo je bila opšta pobeda Kosova. Njegova glatka tranzicija, na demokratski način. Prihvatanje rezultata od svih ostalih strana učesnika takođe je važan deo procesa demokratije“, kaže Kamberi.

Predsedavajući Albanske demokratske stranke Ragmi Mustafa kaže da je “Preševska dolina s posebnom pažnjom pratila izbore na Kosovu, jer su oči stanovnika okrenute ka zvaničnom Kosovu i Tirani”.

Novoj vladi želimo sve najbolje, nadajući se da će biti okrenuta ka nama jer ljudi na ovom prostoru žele rešenje, rekao je on.

Sami Saljihu iz Pokreta za reforme, koji je poznat i kao pristalica Samoopredeljenja, veruje da su pobedom Aljbina Kurtija podignuta očekivanja.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još