Makron čestitao Vučiću Dan državnosti i podržao nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Predsednik Francuske Emanuel Makron uputio je danas čestitku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti, u kojoj ističe da je Francuska uz Srbiju i da su u razmeni mišljenja u Parizu 1. februara potvrđeni saglasnost i zajednička volja da se i dalje produbljuju bilateralni odnosi, prenosi Tanjug.

“Duh koji je vladao tokom moje posete Beogradu 15. i 16. jula 2019. godine, a koja mi je omogućila da sagledam koliko je Francuska prisutna u srcima Srba, nastavio je da pokreće naše aktivnosti”, naveo je Makron u čestitki.

Istakao je da je bio veoma srećan kada je sa Vučićem razmenio mišljenja u Parizu 1. februara, pri čemu su potvrđeni saglasnost i zajednička volja da i dalje produblju bilateralne odnose.

“Realizacija projekta beogradskog metroa, kao simbola naše saradnje, omogućiće, uveren sam u to, da se privuku i druga francuska ulaganja. Kao što smo razgovarali u Parizu, ostajem odlučan da podržim napore vezane za dijalog između Beograda i Prištine, uz podršku evropskog posredovanja, a u cilju zaključenja sveopšteg i konačnog sporazuma koji će doprineti stabilnosti celog regiona”, naveo je ,akron u čestitki.

Naglasio je da je Francuska uz Srbiju i da će je podržati na putu reformi, a posebno u oblasti vladavine prava u okviru obnovljene procedure pridruživanja, koju je Vučić prihvatio kao i on, a koja je u interesu Srbije i njenih građana.

“Još jednom vam upućujem srdačne čestitke i molim vas, gospodine predsedniče, da primite izraze mog najvećeg uvažavanja“, navodi se u čestitki francuskog predsednika.

Na kraju pisma, predsednik Makron je svojeručno dodao:

“Još jednom hvala za našu razmenu mišljenja. Možeš da računaš na mene i ja računam na tebe”.

Comments