• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Svih 10 poslaničkih mesta za Srpsku listu; ovo je pobeda srpskog jedinstva

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim danas na Kosovu, Srpska lista je na osnovu preliminarnih rezultata osbojila svih 10 poslaničkih mesta, predviđenih za srpsku zajednicu na Kosovu.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić podsetio je na konferenciji za medije održanoj u štabu ove stranke, da su izbori , zbog pandemije održani u posebnim okolnostima, ali da je otežavajuća okolnost bio i pokušaj Prištine da umanji snagu srpskog naroda.

“Zbog pandemije i zbog sijaset trikova kojima je Priština želela da umanji snagu srpskog naroda i snagu Srpske liste da se u institucijama u Prištini bori za svoj narod. Jedinstvom i slogom smo osujetili te njihove namere. Želim da zahvalim predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije i Direktoru kancelarije za KiM Petru Petkoviću” poručio je Rakić.

On je uputio pozdrave potredsedniku Srpske liste Milanu Radojičiću i zahvalio mu na pordršci.

“Veliki pozdrav i za našeg brata Milana potpredsednika Srpske liste, hvala na njegovoj podršci, hvala ti što si nam pružio nesebičnu podršku i ako danas fizički ovde nisi sa nama” rekao je Rakić i zahvalnost iskazao i aktivistima koji su uspeli da kako je naglasio “u ovako teškim uslovima stignu do skoro svake kuće svakog stana i popričaju sa ljudima i ukažu na važnost i značaj ovih izbora”.

“Najveću zahvalnost svakako upućujem našim građanima jer je ovo pobeda srpskog jedinstva i srpske sloge i dokaz da želimo da ostanemo svoji na svome ” dodao je Rakić.

Prema preliminarnim podacima koje je Rakić naveo, na ovim izborima Srpska lista je odnela ubedljivu pobedu, i osvojila svih 10 mandata.

“Dakle ukupna  izlaznost je negde oko 65 hiljada, pričam o preliminarnim podacima što je oko 5 posto više nego na prošlim parlamentarnim izborima. Sad za druge opštine nemam tačne podatke jer nisu još pristigli, ali u opštini Severna Mitrovica, Srpska lista je osvojila od srpskih glasova da kažem,  ukupno 99.14 %. Dakle Rada Trajković Nenad Rašić i Petković su u Severnoj Mitrovici osvojli 0,9%. Ono što želim da kažem je da ovom pobedom srpski narod sa Kosova i Metohije čestita svim Srbima Dan državnosti” rekao je Rakić.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Miljan Ranđelović zahvalio je srpskom narodu jer je kako je rekao “još jednom u nizu podržao politiku predsednika Vučića i same Srpske liste”.

“Srpska lista je na današnjim izborima odnela ubedljivu pobedui od mogućih 10 mandata, mi očekujemo da SL osvoji svih 10” rekao je Ranđlović i dodao da narodu treba iskazati zahvalnost i zbog toga što je prepoznao šta je dosad Srpska lista uradila i šta nudi.

Ranđelović je poručio da predsednik Srbije, Vlada Srbije i Kancelarija za KiM dugo rade na tome da Srbi na Kosovu budu “uspešni, jedinstveni, hrabri i da prave rezultate kao danas”

“Dugo godina smo sanjalo san koji je večeras postao stvarnost svih nas. Srbija nema drugi narod, ni Srbi drugi državu sem Srbije. Nastavljamo našu politiku jer odavde nema nazad”, poručio je Ranđelović.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još