• Početna>
  • Vesti>

Spirić: Ono što treba da nas ohrabri i motiviše za naš opstanak je podrška Srbije

Osim srednjoj Medicinskoj školi i rektoratu Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić danas je u Mitrovačkom dvoru dodelio pomoć Osnovnim školama u cilju unapređenja obrazovno tehnološkog sistema i u osnovnom obrazovanju.

Donaciju u vidu računara dobile su OŠ”Sveti Sava”, OŠ”Branko Radičević” i Osnovne škole iz južnog dela, koje funkcionišu u severnom delu grada.

“Jedan od najvažnijih stubova opstanka na Kosovu i Metohiji je obrazovanje, a ono u šta je neophodno uložiti je obrazovni sistem.

Osnovne škole održavaju zavidan nivo i u kadrovskom smislu ali i u uspesima koje su postigle u poslednje vreme. Od njih očekujemo uspehe i u narednom periodu. Kancelarija za Kosovo i Metohiju, sektor za obrazovanje i ljudi koji tamo rade obezbedili su da svaka učionica bude opremljena potrebnim sredstvima za rad i da uslovi za obavljanje nastave u školama budu na određenom nivou.”, rekao je predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

“Ova podrška u tehničkom smislu će, nadamo se u mnogome pomoći, da u ovo vreme kada nam je savremena tehnologija potrebna za održavanje kontakata sa decom i za rad na daljinu, što lakše sve prevaziđemo i zajednički dobijemo borbu sa ovom pošasti. Ono što treba da nas ohrabri i motiviše za naš opstanak je podrška Srbije, svih državnih organa i samog predsednika Vučića ali i stvaranje najvećeg potencijala kojim se ponosimo a to su deca”. Moramo ulagati u njihovo obrazovanje i ne smemo biti razjedinjeni na nijednom polju a posebno kada ulažemo u bolji život i budućnost i istrajni smo na putu da održavamo čvrste veze sa našom državom Srbijom”, dodao je Spirić.

“Ovo što ste danas videli je samo sitnica u odnosu na ono šta naša država Srbija, Kancelarija za KIM i Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica ulažu u obrazovanje. Cilj svih nas, svih škola na Kosovu i Metohiji je da napreduju u svom radu , da budu u korak sa vremenom i svakako da je ovo jedna velika stvar koja će nam pomoći u ovim teškim vremenima pandemije, ali i u vremenu kada naša država ulaže u napredak u obrazovanje u svakom smislu a mi se trudimo da realizujemo sve nastavne planove i programe. Ovaj vid pomoći znači mnogo svim školama i svim učenicima kako bi postigli jedno zavidno obrazovanje na ovim prostorima”, rekao je zahvaljujući se na poklonu u ime ove i svih škola direktor OŠ”Branko Radičević” Ivan Zaporožac.

Izvor : Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još