• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Na izborima u nedelju pobediće srpsko jedinstvo i sloga

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da će Srbi u nedelju 14. februara na parlamentarnim izborima na Kosovu pokazati Prištini, ali i nekim krugovima u međunarodnoj zajednici da su odlučni da ostanu svoji na svome.

Rakić za “Srpski telegraf” kaže da će na izborima još jednom pobediti srpsko jedinstvo i sloga i da će svih deset mandata namenjenih Srbima ostati u rukama našeg naroda i Srpske liste, iako Priština čini sve da uzurpira njihovo biračko pravo.

„Nije novost da Priština želi da umanji snagu srpskog naroda u institucijama korz slabljenje Srpske liste. Naš narod je vrlo mudar, strpljiv i politički obrazovan tako da jasno razumemo sve poteze koji se povlače u prethodnim danima, od nenajavljenih dolazaka sa naoružanim ljudima na sever Kosova do brisanja naših građana sa biračkog spiska. Podrša Srpskoj listi biće najbolji odgovor našeg naroda na sve trikove“, naglasio je Rakić.

Rakić je podsetio i da je na prošlim izbrima postojalo institucionalno podrivanje snage srpskog naroda kroz birsanje glasača sa biračkog spiska, ali da je reakcija evropske posmatračke misije izostala.

„Mi se suočavamo sa situacijom da određen broj naših ljudi, i pored toga što poseduju dokumenta, nije na biračkom spisku, iako je taj proces automatizovan, Građanima takođe menjaju biračka mesta, sve sa ciljem da se umore i obeshrabre da istraju u borbi za svoja prava“, rekao je Rakić

Rakić je pozvao sve građane na odgovornost naglasivši da ne sme da se dozvoli prekrajanje njihove volje i opredeljenja da Srpska lista bude njihov predstavnik u institucijama i zaštitnik srpskih interesa u prištini. On se osvrnuo i na lidera PSD Nenada Rašića koji na izbore izlazi u koaliciji sa liderom Samoopredeljenje Kurtijem.

Rašić i Kurti zajedno u kampanji u Štrpcu

„Neki lideri koji sebe predstavljaju kao srpske stranke u kampanju idu sa Aljbinom Kurtijem, i to bez ikakvog stida. Albanci sada već neskriveno vode neke Srbe koji su podobni i koji neće biti u službi naroda već u službi ciljeva Albanaca“, naglasio je Rakić

Rakić kaže da će izjave Ramuša Haradinaja o ujedinjenju Kosova i Albanije, dok je predsednik Aleksandar Vučić na čelu Srbije, ostati na nivou sna.

„Na nam je da vredno radimo u interesu građana, što je unutar prištinskih institucija vrlo teško, ali mi znamo da nemamo drugog puta. U prethodnom peridou smo uspeli da, sprovodeći politiku prdsednika Aleksandra Vučića, sačuvamo mir i naš narod na ovim prostorima, tako ćemo i nastaviti“, istakao je Rakić.

Izvor: Srpski telegraf , Kosovo Online

Comments

Pročitaj još