• Početna>
  • Vesti>

Biševac: Zahvaljujući podršci države opremljeni smo novim materijalno tehničkim resursima

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić danas obilazi obrazovne ustanove na teritoriji opštine Kosovska Mitrovica i donira opremu neophodnu za rad u skladu sa potrebama škola i fakulteta u našem gradu.

Prvo je posetio Medicinsku školu sa Domom učenika u Kosovskoj Mitrovici gde ga je kao domaćin dočekala direktorka škole Marina Biševac sa saradnicima. U znak zahvalnosti na sredstvima od 3.800.000 dinara koja su utrodršena za nabavku potrošnog materijala u kabinetima za obavljanje stručne prakse, naročito za potrebe zubotehničkog smera i kupovinu 120 novih dušeka i posteljina za učenički dom, a obezbeđena su od strane države i oragana loklne samouprave direktorka škole je rekla:

“Medicinska škola sa Domom učenika u Kosovskoj Mitrovici, kao i mnoge ustanove i sada je kao i mnogo puta osetila brigu naše Vlade, i predsednika Vučića koji preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju nesebično pružaju i moralnu i materijalno tehničku pomoć našoj ustanovi koja je deo obrazovnog sistema Republike Srbije.

Zahvaljujući toj podršci i ovu godinu smo počeli sa novim materijalno tehničkim resursima. Opremili smo i renovirani Dom učenika novim nameštajem , i tako poboljšali uslove za rad učenika”, rekla je Biševac i zahvalila se Vladi RS, Kancelariji za KiM i Privremenom organu Opštine Kosovska Mitrovica, jer smo svi karike u lancu jednog jedinstva i tako treba i dalje da funkcionišemo dodajući na kraju.

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica osim kontinuirane pomoći danas je medicinskoj školi donirao i materijalnu pomoć za potrebe učeničkog Doma.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još