• Početna>
  • Vesti>

Petković: Nedopustivo da se u finišu predizborne kampanje pojavi novi bilbord koji slavi zločine OVK

“Nedopustivo je i opasno, mada ne i neočekivano da se u finišu predizborne kampanje na Kosovu i Metohiji pojavi novi bilbord koji slavi zločine terorističke UČK” saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Upravo glorifikaciju ove kriminalne organizacije i otvorenu provokaciju Srbima i drugom nealbanskom stanovništvu na KiM predstavlja bilbord postavljen u Čaglavici na kome piše “Sloboda ima ime – OVK”, dodaje se u saopštenju.

“Svedoci smo prethodnih dana jedne vrste utrkivanja u radikalizmu i ekstremističkoj retorici na račun Srbije od strane albanskih političkih predstavnika” ističe Petković u svom saopštenju.

“Nažalost, iskustvo nas opominje da takve verbalne napade po pravilu prate i incidenti na terenu, pa smo pored napada na porodičnu kuću Jovanovića svedočili i ispisivanju grafita OVK na porodičnom domu Krstovića u Goraždevcu i lomljenju srpske trobojke kod spomenika žrtvama. Da li najnoviji bilbord s poukom UČK poručuje da Srbi i drugi nealbanci treba da strahuju za svoju bezbednost i živote, sada kada se bliži i godišnjica 17. februara i jednostrano proglašene nasilne secesije?” poručuje Petković.

“Očekujem i zahtevam od međunarodnih predstavnika da osiguraju mir i bezbednost za sve Srbe i nealbance, posebno u bezbednosno osetljivim danima koji nam predstoje i dokažu i u praksi da je miran suživot na Kosovu i Metohiji moguć” dodaje Petković.

“Molim i Srbe, iako znam da im nije ni jednostavno ni lako, da ostanu uzdržani i mirni pred ovakvim provokacijama, jer njihova država nikada neće dozvoliti da se pogrom srpskog naroda ikada više ponovi” zaključuje se u Petkovićevom saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još