Kancelarija za KiM pomogla škole u opštini Kosovsa Kamenica sa više od 3,5 miliona dinara

Kancelarija za KiM donirala je školama u Kosovskoj Kamenici  opremu i nastavna sredstva vrednu više od tri i po miliona dinara. Reč je o video projektorima, računarima, opremi za video nadzor, takozvanim pametnim tablama i dr. 

Oprema je dopremljena u Srednju tehničku školi u Kosovskoj Kamenici, predškolsku ustanovu ” Pčelica Maja” u Velikom Ropotovu, Osnovnu školu “Veljko Dugošević” u Ranilugu, školama “9. Maj” u Kololeču I  “Bratstvo” u selu Strezovce.

Predsednica Privremenog organa opštine Kosovska Kamenica Tanja Aksić zahvalila je direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću i njegovoj pomoćnici Svetlani Miladinov što su imali sluha za potrebe đaka i da je pomoć stigla na pravo mesto. 

Pomoć je stigla u pravom času, jer je u Tehničkoj školi pre par godina zbog kvara sa električnom instalacijom izoreo gotovo čitav informatički kabinet. Uz pomoć Kancelarije za KiM stigla je nova oprema. 

Zahvaljujući instaliranoj opremi za video nadzor osnovci u školi “Veljko Dugošević” u Ranilugu biće bezbedniji.

Pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju stigla je i za najmlađe iz predškolske ustanove “Pčelica Maja”.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila je novčana sredstva za kupovinu opreme nephodne za rad i drugih obrazovnih institucija u Kosovskom Pomoravlju koja bi uskoro trebalo da bude uručena korisnicima.

Izvor: RTV Puls

Comments