• Početna>
  • Vesti>

Dedić i Popović u Lapljem Selu: Obrazovanje je stub društva

Načelnica školske uprave Jasmina Dedić danas je boravila u opštini Gračanica. Ona je zajedno sa predsednikom opštine Srđanom Popovićem i predsednikom PO opštine Priština Ljubinkom Karadžićem posetila renoviranu osnovnu školu u Lapljem Selu gde su najboljim učenicima i deci iz socijalnih kategorija podeljeni tablet računari.

Dvanaest učenika iz tri škole koje nastavu pohađaju u zgradi osnovne škole u Lapljem Selu danas je dobilo tablet računare. Učenicima ove osnovne škole kao i učenicima Gimnazije i Ekonomske škole tablet računare podelili su načelnica Školske uprave Jasmina Dedić, predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, predsednik Privremenog organa opštine Priština Ljubinko Karadžić i direktorica opštinskog odeljenja obrazovanja Brankica Nićić.

„Zahvaljujući Vladi Republike Srbije i ljudima koji predstavljaju srpski narod u kosovskim institucijama , privremenom organu i Kancelariji za Kosovo i Metohiju ni jedna škola koja radi po planu i programu ministarstva prosvete Republike Srbije nije nesređena. U svakoj je nešto uloženo, negde više negde manje, tamo gde je manje biće više tako da je mislim budućnost svetla na ovom prostoru i to je ono što moramo da obezbedimo našim potomcima. Obrazovanje je jedna od najjačih institucija i jedan od stubova društva i vredi ulagati u obrazovanje“, kazala je Dedić u Lapljem Selu.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ponovio je da u obrazovanju leži budućnost srpskog naroda na ovom prostoru.

„Danas se nalazimo u jednom potpuno renoviranom objektu škole u Lapljem Selu. Pored ove mi smo rekontruisali školu „Kralj Milutin“ u Gračanici i „Knez Lazar“ u Donjoj Gušterici. Na svakom koraku je primetno da ulažemo u infrastrukturu da poboljšavamo uslove u školama za našu decu. Naša deca ne smeju da oskudevaju ni u jednom segmetu. Samim tim što je ulaganje u obrazovanje evidentno evidentno je i naše prisustvo na samom terenu i želja da ulažemo u budućnost našeg naroda na ovom prostoru“, naglasio je Popović.

Popović je naglasio da će se sa infrastrukturnim ulaganjima nastaviti i u narednom periodu i najavio da očekuje skoro otvaranje Srednjoškolskog centra u Lapljem Selu kao i nove škole u Suvom Dolu.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još