• Početna>
  • Vesti>

Vučić sa slovačkim šefom diplomatije: Politički dijalog i ekonomska saradnja dve zemlje stalno napreduju

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Slovačke Ivanom Korčokom i izrazio zahvalnost što Slovačka istrajava u principijelnom stavu da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Aleksandar Vučić je sa zadovoljstvom konstatovao da politički dijalog dveju zemalja, kao i ekonomska i saradnja u svim drugim oblastima od zajedničkog interesa, stalno napreduju.

Takođe, zahvalio je Slovačkoj što podržava i, kroz tehničku pomoć, konkretno pomaže evropski put Srbije.

Predsednik je gosta iz Bratislave upoznao sa situacijom u regionu i pozdravio angažovanje slovačkog diplomate Lajčaka kao specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu.

Vučić je, ovom prilikom, ponovio da je Srbija posvećena održavanju stabilnosti na Zapadnom Balkanu i da će nastaviti da vodi politiku mira i saradnje u regionu.

Na sastanku je izražena nada da će Srbija i Slovačka, kao i čitav svet, uspeti da se, uz solidarnost i zajedničkim naporima, izbore sa izazovima i posledicama pandemije i posvete ekonomskom razvoju.

Vaučić je zahvalio ministru Korčoku na donaciji medicinske opreme za borbu protiv kovida 19.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o mogućim novim investicijama i zajedničkim projektima.

Predsednik Vučić i ministar Korčok su se saglasili da su Slovaci, koji žive u Srbiji, posebna spona između dveju zemalja, čiji položaj će, po rečima predsednika, Srbija i dalje unapređivati.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još