• Početna>
  • Vesti>

Adrijana Hodžić: Zahtevaćemo osnivanje dveju opština sa bošnjačkom većinom

Građanska inicijativa Ujedinjena zajednica – Adrijana Hodžić, postavila je u centru Severne Mitrovice štand, na kome su kandidate za poslanike sa ove liste delili izborni materijal i predstavili  izborni program.

Kandidati za poslanike Građanska inicijativa Ujedinjena zajednica – Adrijana Hodžić, sa nosiocem liste, na promo štandu na šetalištu u Severnoj Mitrovici, razgovarali su sa građanima i predstavili svoj izborni program.

“Mi verujemo i živimo suživot u opštini Severna Mitrovica i želimo da suživot postoji svuda širom Kosova. Kao što znamo manjinske zajednice nisu dovoljno ispoštovane, nije im dat prostor koji zaslužuju. Bošnjačka zajednica je jedna od najugroženijih zajednica na teritoriji Kosova. Mi smo napravili Građansku inicijativu koja se zove Ujedinjena zajednica i ima za cilj da ujedini bošnjačku zajednicu, a samim tim Bošnjačka zajednica će biti ta zajednica koja će omogućiti ravnopravnost i poštovanje i ostalih manjinskih zajednica širom Kosova. Naš zahtev je jasam, mi ćemo usloviti bilo koju Vladu, bilo ko da je formira, a to je osnivanje dveju opština sa bošnjačkom većinom u regionu Prizrena i Peći”, rekla je Adrijana Hodžić, nosilac liste Ujedinjena zajednica – Adrijana Hodžić.

Ona je pozvala građane Kosova da u nedelju 14. februara iskoriste svoje demokratsko pravo i glasaju po savesti.

Izvor TV Most

Comments

Pročitaj još