• Početna>
  • Vesti>

Simić: Srpska lista očekuje svih deset poslaničkih mesta

Kosovska Mitrovica, 7. septembra 2018 - Potpredsednik Srpske liste Igor Simic istakao je danas, povodom pretnji predsedniku Srbije Aleksandru Vucicu u vezi planirane posete Kosovu i Metohiji, da Albanci uvek, pred velike dogadjaje, prave tenzije s namerom da izazovu reakcije Srba. FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

Potpredsednik Srpske liste i prvi na listi te stranke na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji,  Igor Simić, očekuje da će ta politička opcija 14. februara osvojiti svih deset mesta u prištinskom parlamentu, predviđenim za srpsku zajednicu.

Simić je ukazao da se pred svake izbore na KiM pojača nastojanje albanskih političkih predstavnika da otmu glasove srpskog naroda i da u institucije proguraju, kako kaže, kvazisrpske partije koje rade po nalogu iz Prištine.

“Zato je potrebno da svaki naš građanin, bio on Srbin, Goranac ili Rom, kojem je Srbija u srcu, izađe 14. februara na biračka mesta i pruži podršku SL, a to znači svom opstanku na svojim ognjištima”, rekao je Simić za dnevni list Politika.

Dodao je da je to istovremeno glas za predsednika Vučića i njegovu politiku koja se, kako je naveo, temelji na ekonomskom jačanju i očuvanju mira na tim prostorima.

Simić je rekao da se izborna kampanja na KiM odvija u specifičnim uslovima zbog pandemije virusa korona i da SL na izbore izlazi s rezultatima rada i s namerom da se kroz institucije sistema bori za prava srpskog naroda.

“Prošlo je vreme kada su se sloboda i normalan život branili na ulicama sela i gradova. Sada svoju borbu nastavimo kroz institucionalno delovanje, a to zahteva da budemo jedinstveni i složni. Imamo predstavnike kojima će nacionalni interes biti ispred ličnog ili bilo kog drugog”, poručio je Simić.

Istakao je da nedostatak jasnog programa albanskih političkih predstavnika na KiM i njihova neodgovornost dovode do toga da oni posežu za jeftinim političkim trikovima pred lokalnim Srbima ili u Beogradu, a to je, upozorio je Simić, ono što ugrožava mir i sigurnost srpskih građana u južnoj pokrajini.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još