Kovid odeljenju u Lapljem selu uručena pomoć

Volonteri beogradske humanitarne organizacije “Svi za Kosmet” i podgoričkog humanitarnog kluba “Mladi za Kosmet” sakupili su 277.000 dinara za kupovinu aparata neophodnih kovid odeljenju u Lapljem selu kod Prištine.

Uređaji među kojima frižideri, električni šporeti, mašina za sušenje veša i neki sitniji aparati uručeni su upravi bolnice u Gračanici, u sklopu koje je i kovid odljenje u Lapljem selu.

Ivana Mihajlović, iz organizacije “Majka devet Jugovića” pri Eparhiji raško-prizrenskoj navela je da ova akcija nije završena, da će joj se priključiti i druge organizacije.

Aktivisti organizacije “Srbi za Srbe” su već donirali ćebad i jastuke za kovid odeljenje bolnice u Lapljem selu, a pomoći će i u nabavci nameštaja i svega što bude bilo potrebno.

Mihajlovićeva je najavila i pomoć fondacije “Delije” i “Baštionik” iz Banja Luke.

Direktor bolnice u Gračanici Bratislav Lazić je zahvalivši se na pomoći organizaciji “Majka devet Jugovića” i svim ostalima, dodajući da nije prvi put da pomažu zdravstvenom sistemu na centralnom delu Kosova i Metohije.

Lažić je rekao da je epidemiološko stanje u Gračanici i okolnim mestima još uvek nepovoljno, da se u kovid odeljenju u Lapljem selu leče 23 pacijanta.

“Manji je broj pregleda na dnevnom nivou, ali je zato povećan broj pacijenata sa težim i teškim kliničkim slikama”, rekao je Lazić.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još