• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Borba za srpske interese nije laka, ali je časna dužnost

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na Kosovu danas je počela predizborna kampanja za vanredne parlamentarne izbore 14. februara, a predsednik Srpske liste Goran Rakic kaže da su ovi izbori izuzetno značajni za budućnost srpskog naroda.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je za RTS da izbori za Srbe nisu nikad obični, pre svega jer je borba za zaštitu interesa bila i biće puna izazova.

“I na ovim izborima moraćemo da pokažemo koliko nas ima, koliko smo odlučni da branimo ono što je naše i da pokažemo da nas ove godine neizvesnostni nisu umorile i da smo spremni da čuvamo našu dedovinu”, istakao je predsednik Srpske liste govoreći za Dnevnik RTS-a.

Istakao je da je Srpska lista krovna partija Srba na KiM, koja, kako kaže, ima punu podršku predsednika Srbije, premijerke i direktora Kancelarije za KiM.

Goran Rakić je rekao da Srpska lista “niti može niti hoće” da odluči koga će Albanci izabrati za predstavnike.

“Neki političari sanjaju da neki drugi, a ne Srpska lista, predstavljaju Srbe. Te namere je srpski narod uvek sprečavao. Borba za srpske interese nije laka, ali je časna dužnost”, naglašava Rakić.

Napomenuo je da su ovi izbori izuzetno značajni za budućnost srpskog naroda, naglasivši da Srpska lista neće dozvoliti iznenađenja.

“Svesni ste svih pritisaka kojima je Srpska lista izložena, to je dokaz da smo na ispravnom putu”, rekao je Rakić i pozvao Srbe, Bonjake, Rome, Gorance da pruže podršku Srpskoj listi.

Nada se da će kampanja proći u najboljoj atmosferi.

“Provokacija poput one u Severnoj Mitrovici, prilikom nenajavljenog dolaska Kurtija i Osmanijeve, me zabrinjava, kao i građane. Verujem da KFOR neće dozvoliti da se takve situacije ponove”, rekao je predsednik Srpske liste.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još