Kancelarija za KiM: Zahtevamo od međunarodnih predstavnika na terenu da pojačaju svoje prisustvo u srpskim sredinama i osiguraju mir

“Na zidu porodične kuće familije Krstović u Goraždevcu jutros je osvanuo ispisan grafit s porukom „UČK – Kosovo“. Ovakva poruka koja direktno slavi terorističku organizaciju UČK, čijim se čelnicima sudi zbog monstruoznih zločina nad Srbima i nealbancima, izazvala je ogromnu uznemirenost petočlane porodice Krstović, ali i ostalog srpskog stanovništva u ovoj opštini” navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Na dan kada na Kosovu i Metohiji počinje predizborna kampanja, sada nema dileme da će ona biti usmerena na zastrašivanje preostalih Srba i antisrpskoj platformi, ističe se u saopštenju.

“O tome svedoči i sinoćnji incident u Lapljem Selu kada je iz vatrenog oružja od strane Albanca ranjen i Boban Ristić. Da li ovakvi primeri pokazuju da je na Kosovu i Metohiji otvorena sezona lova na Srbe?” dodaje se.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva od međunarodnih predstavnika na terenu da pojačaju svoje prisustvo u srpskim sredinama i osiguraju mir i bezbednost za Srbe i druge nealbanske zajednice.

Ovakvim akcijama šalje se jasna i nedvosmislena poruka da Srbi na Kosovu i Metohiji nisu dobrodošli, a po pravilu, vinovnici ovakvih incidenata ostaju bez ikakve sankcije, navodi se u saopštenju.

“Molimo i Srbe na Kosovu i Metohiji da ostanu mirni i jedinstveni i ne nasedaju na provokacije, jer cilj ovakvih akcija i jeste da se isprovocira neodmerena reakcija srpske strane” zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments