• Početna>
  • Vesti>

Đerlek: I dalje potreban oprez, uz poštovanje svih mera

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek upozorio je danas, da zbog broja novozaraženih koji ne opada, svi i dalje moraju da se pridržavaju epidemioloških mera i da ne ugrožavaju proces vakcinacije.

Đerlek je, nakon sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica, rekao da zabrinjava što broj novozaraženih, kao i broj pacijenata na respiratorima, ne opada.

“To znači da i dalje moramo biti vrlo oprezni i pridržavati se epidemioloških mera kako ne bi umanjili vrednost vakcinacije za koju imamo pohvale iz celog sveta”, objasnio je on.

Đerlek je zamolio građane da ne potpadnu pod euforiju vakcinacije, i da se pridržavaju epidemioloških mera, jer još ima dosta do krajnjeg cilja, što je konstrolisana epidemiološka situacija.

Tenderi za nabavku opreme za sve bolnice u Srbiji

Đerlek je najavio da će biti raspisano nekoliko tendera za nabavku velike količine medicinske opreme za sve zdravstvene ustanove u Srbiji.

“U pitanju je više stotina miliona”, rekao je Đerlek novinarima nakon sastanka ministra zdravlja sa direktorima kovid bolnica.

Kako je istakao, to se nije desilo u protekle dve do tri decenije – da se obnavlja oprema u svim bolnicama.

On je apelovao na direktore bolnica da iskoriste ovu jedinstvenu priliku.

Takođe, Đerlek se zahvalio medicinskom osoblju što se već godinu dana bori protiv pandemije.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još