Za Magdalenino srećnije detinjstvo

Humanitarna fondacija,, Budi human“ pokrenula je akciju prikupljanja sredstava za lečenje Magdalene Nedeljković iz Severne Mitrovice, koja boluje od  tuberozne skleroze. Za operaciju u Hjustonu, neophodno  je više od  250.000 eura, koje porodica nije u mogućnosti da sakupi.

Šestogodišnja Magdalena Nedeljković boluje od tuberozne skleroze koja uzrokuje rast tumora i epileptične napade. I pored toga ona je vesela devojčica koja voli da ide u školicu jer se tu igra sa svojim drugarima.

„Ona je dete rođeno iz uredne trudnoće. Međutim, sa osam ipo meseci krenuli su epi napadi koji su simptomi te bolesti. Ti napadi su uprkos primeni četiri leka svakodnevni. Zato smo preko organizacije „Budi human“ pokrenuli skupljanje novca za njenu operaciju u Hjustonu koja košta 250 hiljada evra, plus troškovi puta i smeštaja“, rekla je Tamara Nedeljković.

Kako je rekla, operacija bi joj pomogla i omogućila kvalitetnije i bolje detinjstvo.

Magdaleni veliku podršku i ljubav, nesebično, pored porodice, pružaju drugari i vaspitačice u vrtiću.

„Od Magdalene smo naučili da se radujemo malim stvarima, da budemo nežni i osećajni, da razumemo potrebe i osećanja drugih. Zamolila bih sve dobre ljude da pomognu našoj maloj Magdaleni kako bi što pre otišla na lečenje“, rekla je Stana Dančetović, vaspitačica.
Da bi ova hrabra devojčica srećno i zdravo detinjstvo potrebno je da svi pokažemo svoju humanost i pomognemo da Magdalena ode što pre na neophodnu operaciju u Hjuston.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još