Veliki odziv meštana Gračanice za vakcinaciju

Direktorka Doma zdravlja Gračanica dr Mirjana Dimitrijević rekla je u jutarnjem programu da je odziv za vakcinaciju protiv koronavirusa u Gračanici više nego zadovoljavajući.

„Tri puta nedeljno organizovanim prevozom, koje je obezbedila Kancelarije za Kosovo i Metohiju građani  iz Gračanice  odlaze u Kuršumliju na vakinaciju protiv koronavirusa. Intersovanja su velika i najčešća pitanja su kakve reakicije može izazvati vakcina ali na sreću do sada svi oni koji su vakcinisani nisu imali bilo kakvu reakciju i nadam se da će se tako i nastaviti. Ja bih i javno pozvala stanovništvo da se vakciniše kako bi izašli iz celokupne situacije i kako bi pobedili  KOVID 19“, istakla je dr Mirjana Dimitrijević.

Poštovanje epidemioloških mera je i dalje potrebno istakla je dr Dimitrijević.

„Ne smemo se i dalje opuštati. Imamo blagi porast broja obolelih ,ali to je sve zbog toga što su  nastupile mere popuštanja. Broj pregleda u kovid ambulanti u Gračanici nije povećan, isti je kao i prethodnih dana i za sve obolele za koje se proceni  da treba da idu na Infektivno odeljenje u Lapljem Selu budu poslati na pregled kod infektologa. Poštovanje mera,nošenje maski, držanje distance je prioritet i dalje kako bi se zaštitili od ovog virusa“.

Izvor: RTV Gračanica

Foto> Ilustracija

Comments

Pročitaj još