• Početna>
  • Vesti>

Opština Zvečan u žutoj zoni; Janković: Naši sugrađani su bili disciplinovani i ispoštovali sve epidemiloške mere

Prema odluci nadležnih institucija, Opština Zvečan se od petka, 29. januara, nalazi u tzv. “žutoj zoni rizika” za prenošenje virusa korona ( Kovid 19), što je prema oceni lokalne vlasti, zajednički rezultat borbe protiv opakog virusa.

“Početkom decembra apelovali smo na sve vas da se pridržavate preporučenih mera, kako bismo u 2021. godinu ušli sa što manjim brojem obolelih sugrađana od bolesti Kovid 19. Broj inficiranih se osetno smanjuje iz nedelje u nedelju, što ukazuje da su naši sugrađani bili disciplinovani i ispoštovali sve epidemiloške mere” saopšteno je danas iz kabineta gradonačelnika ove opštine Vučine Jankovića, na zvaničnoj Fejsbuk stranici.

U saopštenju se dalje ističe da su građani pokazali visok stepen odgovornosti, jer su Božić, Novu godinu i porodične slave, obeležili u krugu najmilijih i time, kako se navodi ” pokazali da ni ova globalna pretnja ne može da naruši naše tradicionalne i porodične vrednosti”.

“Pokazali smo da zajedno možemo da učinimo velike stvari. Ova borba nije gotova i nije trenutak za opuštanje. Nastavljamo borbu protiv korona virusa, pridržavanjem svih preporučenih epidemioloških mera i disciplinom do konačne pobede. Ova poruka nije proglašenje pobede nad ovom pošasti, već samo podstrek i ohrabrenje za nas, naše porodice, i prijatelje da istrajemo u borbi. Kraj se još ne nazire, ali zajedničkom posvećenošću i disciplinom možemo stiči do njega”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još