• Početna>
  • Vesti>

Očekuje se smanjenje restrikcije vode u opštini Gračanica

U  Gračanici  i okolinim mestima koje se vodom snabdevaju iz akumulacionog Gračaničkog jezera  na snazi su restrikivne mere vode u trajanju od po  11  i više časova dnevno.

Razlog je tvrde nadležni veliko zamućenje jezera nakon obilnih padavina i nemogućnosti postrojenja za prečišćavanja, da rade punim kapacitetom.

„U razgovoru sa predstavnicima iz Vodovoda u Prištini dobio sam informacije da se stanje popravlja i da se do kraja nedelje nadaju da će višesatna restrickija biti smanjene bez vode. Nadamo se da će se uskoro ova situacija stabilizovati i da će biti vode 24 časa“, rekao je direktor Javnih službi opštine Gračanica Vladica Trajković.

Redukovano vodosnabdevanja je u zavisnosti od propusne vodoinstalacije zbog čega u pojedinim delovima nekih naselja vode nije bilo i danima.

„Zbog toga što iz postrojenja ne izlazi sva količina vode za celu opštinu iz jedne cevi , nego snabdevaju i Sušicu, Kišnicu i Badovac, drugi cev ide za Gračanicu, a treća cev ide dza Čaglavicu, Dobrevo i Prištinu. I zato zbog tih različitih  izlaza iz tih postrojenja dolazi do toga koji se rezervoar koristi, kako se zamuti voda na samom postrojenju i filteri tako oni zatvaraju i otvaraju cevi“,kazao je Trajković.

Izvor: Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još