Gaši: Masovni skupovi partija opasni zbog virusa, nastavićemo sa novčanim kaznama

Direktor Direkcije za zdravstvo u opštini Priština Bujar Gaši izjavio je da se plaši da će masovni skupovi političkih partija izmaći kontroli kada zvanično započne kampanja 3. februara, prenosi Koha.

Prema njegovom mišljenju masovni skupovi su opasni zbog širenja koronavirusa. On je najavio povećanje novčanih kazni zbog kršenja anti-kovid mera .

“S obzirom da kampanja još nije započela, smatram da je opasno, jer već godinu dana tražimo od građana da primene preporuke. Mislim da bi institucije trebale biti primer. Bojim se da će, kada kampanja počne, biti još više nepoštovanja mera”, rekao je Gaši.

Nada se da će novčane kazne koje je izrekao Inspektorat opštine Priština poslužiti za podizanje svesti, za institucije i stranke.

“Život građana je mnogo važniji od bilo koje kampanje, svakog glasanja i svake pozicije“, rekao je Gaši.

Dodao je da stranke takođe mogu da vode virtuelne kampanje, izbegavajući skupove. Prema njegovim rečima, od početka pandemije većina sastanaka održava se na daljinu.

“Svakom zdravstvenom stručnjaku i profesionalcu treba sa zamerita ono što se dešava. Ako se ne promene, verovatno će naučiti iz kazni koje dobijaju i dobiće od Inspektorata opštine Priština“, rekao je Gaši.

Inspektorat opštine Priština jedini je na Kosovu koji je do sada izrekao novčane kazne strankama koje su okupile veći broj pristalica, od dozvoljenog merama koje je donela vlada.

Izvor: Koha,Kosovo Online

Comments