• Početna>
  • Vesti>

Unapređenje privrednog ambijenta u vrhu prioriteta rada Ministarstva privrede

Ministarka privrede Anđelka Atanasković i predsednik Privredne komore Srbija Marko Čadež posetili su danas kompaniju Tehnomarket u Pančevu.
Atanasković je ovom prilikom istakla da je Ministarstvo privrede otvoreno za sve inicijative i predloge za unapređenje privrednog ambijenta i otklanjanje prepreka sa kojima se privrednici susreću u svakodnevnom poslovanju.
„Upravo zato zajedno sa Privrednom komorom Srbije u narednom periodu organizovaćemo posete privrednicima na lokalu, kako bismo čuli njihove probleme i zajednički pronašli rešenja, ali i kako bismo predstavili programe podrške Ministarstva koje će moći da koriste tokom ove godine“, rekla je ona.
Atanasković je naglasila da je Ministarstvo privrede obezbedilo 2 milijarde dinara bespovratnih sredstava za četiri programa finansijske podrške.
„Za Program podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme opredeljeno je 1,55 milijardi dinara, za Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte 200 miliona dinara, a za Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju 150 miliona dinara. Ove godine prvi put imamo i Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene i mlade, za koji smo izdvojili 100 miliona dinara“, rekla je ona.

Ministarka je objasnila da pored programa finansijske podrške Ministarstvo obezbedilo set usluga kojim obezbeđujemo i ono što je nekima možda značajnije od novca, a to su neophodne informacije, besplatne obuke, savetodavne usluge i mentoring.
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da je ponosan što je sa ministarkom privrede u ovako uspešnoj domaćoj kompaniji.
“Privredna komora Srbije, zajedno sa kompanijama, radiće na definisanju programa podrške Vlade Srbije, usmerenih na razvoj visokih tehnologija u skladu sa potrebama privrede, na većem uključivanju naših kompanija u realizaciju državnih i projekata lokalne samouprave, kao i podsticanju zelene gradnje”, rekao je Marko Čadež.
Kako je istakao Tehnomarket iz Pančeva uspešno se bori na više od 40 tržišta na svim kontitentima.
“Prošle godine, u godini korone, investirali su 2 miliona evra u logistički centar. Želimo da pomognemo ovakvim kompanijama u daljem visokotehnološkom razvoju”, naglasio je predsednik PKS.
Vlasnik kompanije Tehnomarket Miroljub Kršanin zahvalio je zvaničnicima na poseti i istakao da je ona izuzetno značajna za njih jer su izneli svoja razmišljanja.
„Odluka da se obiđu kompanije u Srbiji je veoma dobra, jer ima šta da se čuje. Postoji veliki broj dobrih kompanija, iskusnih i na međunarodnom tržištu, kao što je i naša”, rekao je Kršanin.

Izvor: Saopštenje

Foto: Ministarstvo privrede

Comments

Pročitaj još