• Početna>
  • Vesti>

Dačić: Srpska lista predstavlja garant očuvanja interesa srpskog naroda na Kosovu

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić sastao se sa kandidatima za narodne poslanike Srpske liste sa kojima je razgovarao o predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima zakazanim za 14. februar na Kosovu.

Kako je objavljeno zvaničnoj veb stranici SPS-a, na sastanku je istaknuto, da će učešćem na ovim izborima Srpska lista potvrditi odlučnost srpskog naroda sa Kosova da zajedno sa državnim vrhom Republike Srbije nastavi borbu za opstanak i ostanak na prostoru Kosova.

“Ponovna pobeda predstavnika Srpske liste potvrdiće našu već jasnu poruku takozvanim prištinskim vlastima da ne mogu da zaplaše srpski narod na KiM u borbi za svoja vekovna ognjišta. Srpski narod na hrabar, dostojanstven i demokratski način dokazuje ispravnost svih odluka koje su donesene u cilju zaštite srpskih intersa na Kosmetu, a za koje se i ja borim i za koje sam se borio dok sam bio na mestu ministra spoljnih poslova Republike Srbije. Rezultati predsednika Srbije Aleksandra Vučića i zalaganje Vlade Republike Srbije je najbolji demanti za sve one koji su takve odluke osporavali i negirali”, rekao je ovom prilikom Dačić.

Dačić je istakao da socijalisti sa Kosova nastupaju sa Srpskom listom kako bi udruženim snagama bili jači u očuvanju nacionalnih interesa, u ostvarenju mira i sigurnosti i boljeg života naših građana na Kosovu.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još