Haradinaj-Stubla politiku Srbije naziva agresivnom

Vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova i dijaspore Meljiza Haradinaj-Stubla održala je video-konferenciju sa izvestiocem za Kosovo u Savetu Evrope i koordinatorom za transatlantsku saradnju u nemačkom Ministarstvu spoljnih poslova Peterom Bajerom, prenosi RTK Live.

Tokom razgovora obavestila sam gospodina Bajera o političkoj situaciji na Kosovu pred vanredne izbore 14. Februara i izrazila sam punu posvećenost dobrom informisanju sugrađana o procesu glasanja putem pošte, kazala je ona.

Haradinaj-Stubla je izrazila zabrinutost zbog onoga što smatra šovinističkim i pretećim izjavama Srbije.

“Takođe smo razgovarali o procesu dijalog i ja sam izrazila zabrinutost zbog agresivnog pristupa Srbije, koji se nastavlja pretećim izjavama i šovinističkom i rasističkom retorikom prema Kosovu, kršeći svaki do danas postignuti sporazum, među kojima je poslednji Vašingtona, i za nas neprihvatljivim postupcima poput neopravdanog hapšenja i nepravednog zatvaranja građana Kosova“, rekla je ona.

Dodala je da će saradnja Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije doneti opipljive rezultate u dijalogu Kosova i Srbije.

“Obavestila sam Bajera da uprkos vanrednim izborima nikada nismo zanemarivali međunarodne obaveze i da nikome nećemo dozvoliti da ugrožava naše interese”, zaključila je Meljiza Haradinaj-Stubla. 

Izvor: Kosovo online / RTK Live

Comments

Pročitaj još