• Početna>
  • Vesti>

U Kosovskoj Mitrovici obeležena treća godišnjica ubistva Olivera Ivanovića

Paljenjem sveća i polaganjem cveća na mestu ubistva, obeležena je treća godina ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici.

Pomen u organizaciji inicijative “Srbija, demokratija, pravda” održan je u 10 časova i na njemu su se malobrojnim okupljenima obratili zamenica predsednika “SDP” Ksenija Božović i Nenad Radenković, član inicijative.

“I danas posle tri godine na istom mestu, a u Mitrovici muk i tišina, ništa se promenilo nije, osim što imamo traljavu istragu , imamo tri optužnice, imamo 12 hiljada dokaznog materijala, a mi se vraćamo na početak. Strašno, tragično “ rekla je Božović i pozvala u ime “SDP” sve nadležne institucije, Prištinu, Beograd, međunarodnu zajednicu, Eulex da rasvetle ubistvo. “Ubica Olivera Ivanovića mora da se izvede pred lice pravde  ukoliko kažete da ste za demokratiju i zaštitu ljudskih prava“ kazala je Božović.

Nenad Radenković je rekao da smatra da bi istraga bila na “kakvom takvom putu da organi Prištine, relevantne institucije imaju saradnju sa organima istrage u Beogradu”. Međutim, njihovom opstrukcijom oni uslovljavaju da naša agonija nema kraja i da naš očaj bude što veći, rekao je Radenković.

U 8.15 prijatelji zapalili sveće na mestu ubistva

Prethodno su se okupili i pojedini članovi porodice, prijatelji, i kumovi Ivanovića i paljenjem sveća obeležili tri godine od ubistva.

Okupljenima su se obratili Dejan Nedeljković, prijatelj porodice i bivši odbornik “SDP” Marko Jakšić.

Da podsetimo i državu Srbiju i institucije u Prištini i međunarodnu zajednicu da tri godine posle njegovog ubistva mi i dalje ne znamo ni ko su njegove ubice, ni ko su nalogodavci, rekao je Nedeljković.

Značajno je naše prisustvo ovde baš zbog te činjenice da  ovo malo građana Kosovske Mitrovice, članovi njihove porodice će uvek iznova i iznova podsećati i Beograd i Prištinu i međunarodnu zajednicu na strašno ubistvo koje se desilo na ovom mestu i tražiti da se sazna potpuna i puna istina, rekao je Jakšić.

Oliver Ivanović, lider GI “SDP”, ubijen je 16. januara 2018. u Kosovskoj Mitrovici ispred stranačkih prostorija, a do danas za taj zločin niko nije osuđen.

Izvor, foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još