Srpska lista: Posle tri godine bez odgovora ko je kriv

Tri godine je prošlo od gnusnog zločina u kome je ubijen Oliver Ivanović a porodica Ivanović ali i čitava javnost i dalje ostaju bez odgovora ko je odgovoran za ovaj zločin, navodi u saopštenju Srpska lista.

“Tri godine traje i uporno nastojanje Prištine da ovaj zločin iskoristi za političku, a svojevremeno i fizičku eliminaciju potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića čija je jedina krivica u tome što je bio i ostao prvi u odbrani severa Kosova i Metohije.

Nažalost, ovim nastojanjima Prištine podršku daju i njihovi sateliti među opozicionim političarima u Beogradu koji se ne mire sa činjenicom da ih je srpski narod na Kosmetu odbacio kao svoje predstavnike.

Među njima se posebno ističe Rada Trajković koja po narudžbini iznosi baljezgarije i laži, ali protiv koje je potpredsednik Radoičić podneo tužbu zbog laži koje iznosi i koja je na sudu bila manja od makovog zrna svesna svojih izmišljotina koje je plasirala.

Ista ona Rada koja je o Oliveru dok je bio u zatvoru, a i pre toga govorila najgore stvari, koju je sam Oliver, po rečima njegovih prijatelja, ignorisao i prezirao, danas deli moralne lekcije i lije krokodilske suze, ista ona koja je poznata kao otimač od srpske sirotinje u okolini Gračanice i ista ona koja se pored Bernara Kušnera cerekala na pomen zločina nad Srbima.

Bez ijednog dokaza, uz pregršt izmišljenih podataka koji se ni u kom slučaju ne mogu nazvati dokazima, kontraverzni albanski tužilac koji je svojevremeno optužen od strane albanske porodice Dehari za prikrivanje ubistva njihovog sina, penzionisan je jer je završio svoju političku misiju, ostavljajući iza sebe optužnicu koja je tri puta menjana, manjkava, šuplja, ali zbog koje je više časnih Srba i dalje u neosnovanom pritvoru a njihove porodice u agoniji”, saopštava Srpska lista

Srpska lista ponovo poziva međunarodne predstavnike da na zahtev srpskog tužilaštva učine dostupnim aero snimke, mesta izvršenja krivičnog dela, kao i snimke sa određenih aerodroma čime bi se jasno došlo do traga ubicama i nalogodavcima, nečinjenje po ovom zahtevu dovodi nas u poziciju da sumnjamo u iskrenu nameru da se ovaj zločin reši.

“Ono što je jedina činjenica koja povezuje Olivera Ivanovića i Milana Radoičića što su i jedan i drugi žrtve kosovske nepravde i montiranih procesa sa ciljem diskreditacije i slamanja otpora srpskog naroda od nasrtaja iz Prištine.

Podsećamo da su danas na zajedničkoj listi sa Srpskom i predstavnici Oliverove političke partije jer je pitanje odbrane interesa srpskog naroda ispred svih drugih pitanja”,kaže se u saopštenju.

Izvor: RKM (saopštenje)

Comments