• Početna>
  • Vesti>

Petkoviću onemogućen ulazak na Kosovo i Metohiju da poseti poplavljena područja

Poseta direktora Kancelarije za KiM Vlade RS danas neće biti realizovana, zbog zabrane privremenih kosovskih institucija da uđe na teritoriju Kosova i Metohije na administrativnom prelazu Jarinje.

“Privremene institucije u Prištini noćas su, dva sata posle ponoći, odlučile da mi onemoguće da obiđem poplavljena područja u srpskim sredinama u južnoj pokrajini i ugroženim domaćinstvima uručim humanitarnu pomoć.

Očigledno je da je predizborna kampanja u Prištini počela i pre zakonskog roka i da su Srbi ponovo glavne mete. Postupak albanskih političara govori o tome da im je politički marketing važniji od života i bezbednosti ljudi. Istovremeno, ovakvo ponašanje Prištine pokazuje i da Evropska unija nije u stanju da obezbedi poštovanje postignutih sporazuma, među kojima je i onaj o slobodi kretanja.

Ne želimo da na bilo koji način učestvujemo u pojačavanju tenzija u pokrajini, jer se takva atmosfera uvek prelije preko leđa našeg naroda, ali u jedno svi mogu da budu uvereni – niko ne može da nas zaustavi da pomognemo svom narodu. Pomoć države Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju će stići do našeg naroda ugroženog poplavama, kao što smo i obećali”, kaže se u saopštenju koje je direktor Kancelarije za KiM Vlade RS Petar Petković.

Za danas je bilo planirano da Petković u pratnji svojih saradnika, obiđe više ugroženih porodica u Kosovskom Pomoravlju, opštini Gračanica i severu Kosova i Metohije.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još