• Početna>
  • Vesti>

Penzioneri ne moraju da se javljaju u Kancelarije za penzije do kraja marta

Kosovsko ministarstvo rada i socijalne zaštite produžilo je rok za javljanje Kancelarijama uprave za penzije do 31.03.2021, potvrdio je objavom na svom Fejsbuk profilu kosovski ministar rada i socijalne zaštite, Skender Rečica.

U cilju sprečavanja širenja zaraze koronavirusa i očuvanja zdravlja, Rečica poziva penzionere da ne dolaze u Kancelarije penzijske uprave, jer će im penzija biti automatski produžena do 31.03. i isplate će se nastaviti redovnim tokom.

„Poštovani penzioneri, u skladu sa situacijom sa kovidom-19, u cilju očuvanja zdravlja, obaveštavam vas da smo odložili rok za javljanje u Kancelarijama penzijske uprave do 31.marta 2021. godine. Zato vas molim da se ne pojavljujete u Kancelarijama uprave za penzije do navedenog datuma, pošto do tada nikome neće biti prekinuta isplata“, naveo je on.

Podsetimo, ministarstvo rada i socijalne zaštite je prethodno oktobra produžilo rok za obavezu javljanja penzionera. Njima je tada obaveza za javljanje produžena do kraja 2020. godine, takođe zbog pandemije kovid-19, a kako bi se izbegle gužve na šalterima.

Izvor Kossev

Comments

Pročitaj još