• Početna>
  • Vesti>

U Srbiji se do 19 sati za vakcinaciju prijavilo 63.000 ljudi

U Srbiji se do 19 časova časova za vakcinaciju protiv koronavirusa prijavilo 63.000 građana, potvrđeno je iz Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, prenosi Nova S.

Građani za vakcinaciju mogu da se prijave na sajtu eUprave, gde im se nudi mogućnost da popune upitnik kojim iskazuju interesovanje da prime vakcinu protiv kovida 19. Interesovanje građana za vakcinaciju je veliko i u svakom trenutku u aplikaciji za prijavu je oko 600 ljudi.

Popunjavanjem upitnika na sajtu, građani ne daju saglasnost za vakcinaciju, već isključivo iskazuju interesovanje. Nakon što se prihvati učešće u upitniku, otvaraju se stavke koje treba popuniti ličnim podacima.

Zatim se nude dve opcije od kojih jednu treba odabrati, odnosno da li ste zainteresovani da primite bilo koji tip vakcine za koji Agencija za lekove i medicinska sredstva izda dozvolu za upotrebu ili da ste zainteresovani da primite isključivo vakcinu određenih proizvođača za koji Agencija za lekove i medicinska sredstva izda dozvolu.

Izvor: Nova S
 

Comments

Pročitaj još