• Početna>
  • Vesti>

Popović: Ovakve poplave se ne pamte u poslednjih pola veka

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović rekao je da su nezapamćene poplave pogodile ovu opštinu, ali da su nadležne službe na terenu i pokušavaju da priteknu u pomoć svim meštanima čija su imanja i kuće ugrožene.

“Situacija u opštini Gračanica je veoma teška, cele noći smo bili na terenu, obilazili smo kuće. Negde smo uspeli da zaštitimo imanja, negde ne. Sada očekujem presek stanja u opštini. Mogu da vam kažem da ljudi ne pamte ovakve poplave u poslednjih pedeset godina. Sve ekipe, uključujući javne službe iz opštine, kao i sami meštani su se organizovali da pripremaju džakove sa peskom. Sinoć sam obišao sva mesta ne teritoriji opštine i mogu vam reći da su prizori bili zaista teški”, rekao je Popović.

Prema njegovim rečima, opština za sada ima dovoljno mehanizacije da deluje na terenu. Popović je naglasio da su u pojedinim slučajevima zbog nepristupačnosti bili onemogućeni da priteknu u pomoć meštanima.

Gradonačelnik Gračanice je istakao da je u Donjoj Gušterici veoma teška situacija, ali da će nadležne službe danas nastaviti obilazak ugroženih mesta i da će svima pružiti pomoć onoliko koliko je u njihovoj moći.

“U razgovoru sa predsednikom Privremenog organa opštine Lipljan dobio sam informaciju da je oko 30-ak kuća odsečeno od sveta”, kaže Popović.

Izvor i foto: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još