“Hvala ti Sonja…”

Kolege i prijatelji oprostili su se na komemorativnom skupu u Gračanici od doktorke Sonje Rakočević, pedijatra KBC Priština u Gračanici, koja je nedavno preminula od posledica kovida-19.

Skup, kojem su prisustvovali i članovi porodice dr Rakočević, počeo je minutom ćutanja.

“Bila je izuzetan lekar i kolega. Uvek dostupna i konkretna, prva kada je najteže. Zdravstvo je izgubilo odličnog lekara, porodica svoj stub, a svi mi velikog i dobrog čoveka, prijatelja, borca i humanistu”, rečeno je na skupu.

Prijatelj i kolega iz lekarske organizacije “Sveti Jovan Milostivi”, dr Zvonimir Stašević, kazao je da više nema prve među jednakima.

“Draga Sonja, mi, tvoje kolege iz organizacije “Sveti Jovan Milostivi”, Doma zdravlja Gračanica, KBC Priština, italijanske klinike “San Donato”, poliklinike “Bel Medik”, mi, tvoji prijatelji, se opraštamo ponosni na tebe i molimo da Bog milostivi podari mir i spokoj tvojoj čistoj i pravednoj duši”.

“Hvala Sonja, za sve savete, za osmehe, za tople reči u ime sve one dečice koje si lečila uporno i trajno, u ime brižnih roditelja kojima si možda bila jedina nada i spas. Hvala u ime svih starih i nemoćnih koje nisi zaboravila i kad mi jesmo, hvala što tamo negde neutešnoj majci miluješ rane poginulog sina. Tvoja velika žrtva neka bude uteha tvojoj porodici koja će znati da svako tvoje dobro nije uzalud. I oprosti nam, oprosti nam što nismo umeli da te sačuvamo za neko bolje vreme. Neka te sada anđeli čuvaju”, kazao je dr Stašević opraštajući se na komemorativnom skupu u Domu kulture “Gračanica”.

Dr Sonja Rakočević (47) preminula je u četvrtak ujutru, na Božić, u Kliničko-bolničkom centru “Dr Dragiša Mišović” u Beogradu nakon jednomesečne borbe sa koronavirusom. Lečenje je započela u kovid bolnici u Lapljem Selu, da bi je nakon pogoršanog zdravstvenog stanja ovdašnji lekari uputili u KBC Kosovska Mitrovica, a potom i u Beograd.

Rođena je u Kosovskoj Kamenici 31. 07 1973. godine, gde je završila osnovnu školu. Srednju Medicinsku je pohađala u Leskovcu, a Medicinski faklutet u Prištini. Za pedijatra se usavršavala u Beogradu i Italiji. Bila je član dve lekarske organizacije: “Sveti Jovan Milostivi” i “Prijatelji Dečana”.

Sahranjena je 9. januara u porti Manastira “Svetog Dimitrija” u Sušici, kraj Gračanice.

Ostavila je supruga Živojina i decu Dimitrija i Simonidu.

Izvor: RTV Kim

Comments

Pročitaj još