• Početna>
  • Vesti>

Preminula još 34 pacijenta, koronavirusom zaraženo još 1.795 osoba

Prema poslednjem preseku, u Srbiji su od posledica kovida 19 preminule još 34 osobe, a zabeleženo je 1.795 slučajeva zaraze koronavirusom.

Testirane 10.564 osobe. 

Nastavlja se vakcinacija protiv kovida 19 širom Srbije. Operativni plan za imunizaciju, koji je objavio institut “Batut”, predviđa tri faze koje bi obuhvatile 50 odsto stanovništva.

Vakcinacija zdravstvenih radnika počela je i u Univerzitetskoj dečjoj bolnici “Tiršova”.

Premijerka Ana Brnabić istakla je da će biti dovoljno vakcina na rasplaganju za sve građane koji budu želeli da se vakcinišu protiv koronavirusa.

“Svi koji budu želeli da se vakcinišu, imaćemo vakcinu za njih. Imamo dogovore sa različtim proizvođačima za osam miliona doza, što je potrebno za četiri miliona ljudi. Verujem da će samo taj broj biti dovoljan, ali ako bude potrebno imaćemo dodatne količine”, naglasila je Brnabićeva u izjavi novinarima. 

Kaže je da očekuje da do kraja iduće nedelje u Beogradu, na Sajmu, bude otvoren prvi punkt za vakcinaciju.

Sutra, kaže, zaseda Krizni štab i na toj sednici biće donete odluke o daljim merama za suzbijanje širenja virusa. 

Direktor Instituta “Banjica” prof. dr Zoran Baščarević naveo je za RTS da je juče započeta imunizacija zaposlenih na Institutu “Banjica” i da se prijavilo 124 zaposlenih da prime vakcinu.

“Juče ih je 82 dobilo vakcinu. Svi su se osećali i osećaju se dobro, nismo imali neželjenih efekata. Planiramo da u sledećem koraku i ostali dobiju vakcinu i da nastavimo imunizaciju do kraja. ‘Banjica’ ima blizu 1.000 zaposlenih i verujem da ćemo u narednih desetak dana završiti imunizaciju onih koji to žele”, rekao je Baščarević.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još