• Početna>
  • Vesti>

„Venac“ i „KIMKO“ organizovali trodnevni izlet za 15 mališana iz Gračanice

Ansambl narodnih igara i pesama sa KiM „Venac“ i Agencija za prevoz KIMKO iz Gračanice, organizovali su trodnevni izlet za petnaestoro dece iz ovog mesta, kao novogodišnji i božićnji poklon.

Deca su, na inicijativu Agencije za prevoz KIMKO kojoj se Ansambl „Venac“ pridružio, boravila na Kopaoniku i u Rajskoj banji 2, 4. i 5. januara.

Izabrano je petnaestoro dece iz Gračanice koja pohađaju Školu folkora u Ansamblu Venac i njihova braća i sestre, a koji dolaze iz socijalno ugroženih porodica i bez oba ili jednog roditelja.

Prvog dana izleta deca su na Kopaoniku učila skijanje uz pomoć instruktora iz Prilužja i Kosovske Mitrovice koji su ih besplatno podučavali.

Deo drugog dana deca su provela na Kopaoniku sankajući se, a potom su boravili u Rajskog banji, gde su ostali i sledećeg dana.

Agencija KIMKO obezbedila je besplatan prevoz dok je Ansambl Venac podmirio troškove za ski opremu, ski-paseve, sanke i drugu opremu, kao i troškove načinjene u Rajskoj banji – za ulaznice za bazen i hranu.

Osim jedne devojčice, deca koja su bila deo ove grupe, do sada nikada nisu bila na planini, niti imala priliku da skijaju, navode iz „Venca“.

Istih 15 izabranih mališana je prošle godine išlo na besplatno letovanje na more u Kotor u organizaciji Ansambla Venac, a pod pokroviteljstvom Pravoslavne Mitropolije crnogorsko-primorske i podrške za prevoz od Agencije KIMKO i Eparhije raško-prizrenske.

Pozvali su sve one koji žele da pomognu neku buduću humanitarnu akciju da se jave na broj +381 65 2345009 (KIMKO) ili +381 38 64577, +383 49 103457 (Ansambl Venac).

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još