Petković: Da iz godine izazova uđemo u godinu pobede

Nakon služene božićne liturgije u manastiru Gračanica, vladika raško- prizrenske eparhije Teodosije u izjavi medijima rekao je da današnji dan slavimo zajedno sa predstavnicima Kancelarije za KiM i to svedoči da nismo sami, jer Srbima na KiM je najpotrebnija podrška.

„Dobrodošlicu želimo da ukažemo direktoru Kancelarije za KiM gospodinu Petru Petkoviću i njegovim saradnicima, koji su ukazali veliku ljubav i žrtvenost i došli na Kosovo i Metohiju i da time posvedoče da nismo sami , da smo zajedno i kada slavimo ali i kada stradamo i kada nam je potrebna podrška”, rekao je vladika Teodosije.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković čestitao je najradosniji hrišćanski praznik Srbima na KiM.

„Pod svodovima slavne Gračanice, koja ove godine slavi 700 godina postojanja , želim da pozdravim srpski narod i čestitam najveći hrišćanski praznik, radosnim pozdravom „Mir Božiji Hristos se rodi,Vaistinu se rodi“. Rođenje Isusa Hrista uvek i iznova znači i rađanje nove nade, jačanje vere i snaženje duha, da opstanemo i ostanemo ovde na našem Kosovu i Metohiji. Iz prošle godine pune izazova, da uđemo u godinu pobede, jer svaka nova kuća koju izgradimo ,svaki novi put , nova bolnica i svaka nova zgrada i crkva koju podignemo jeste pobeda i korak ka miru i blagostanju. Želim da ukažem da je država Srbija , Vlada Republike Srbije i predsednik Aleksandar Vučić uvek uz svoj narod na Kosovu i Metohiji i da ćemo činiti sve u narednom periodu kako bi pomagali naš narod, kako bi ovde opstali. Zahvaljujem se i vladiki Teodosiju što nam je učinio čast da učestvujemo na današnji praznik u ovoj velikoj duhovnoj radosti“, rekao je Petković .

Izvor RTVGracanica

Comments

Pročitaj još