• Početna>
  • Vesti>

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković uručio ključeve stanova za 36 porodica

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je u Kosovskoj Mitrovici uz pratnju Predsednika Privremenog organa Aleksandra Spirića i predsednika Srpske liste Gorana Rakića uručio ključeve stanova za 36 porodica.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je u 2020. godini svojim sredstvima izgradila osam stambenih zgrada u Kosovskoj Mitrovici, za koje je izdvojila 330 miliona dinara.

„Nema lepšeg poklona za državu Srbiju, da na današnji dan uoči Božića, vidimo osmehe na licima ovih divnih ljudi, kojima smo uručili ključeve stanova a upravo Kancelarija za Kosovo i Metohiju je uručila 36 stanova od ukupno 96, koliko je i sagradila u 2020. godini. Osam zgrada u Kosovskoj Mitrovici, pet zgrada u Leposaviću, dve zgrade u Zvečanu i tri zgrade u Zubinom Potoku. Istim tempom nastavljamo i u 2021. godini. Srećan sam i ponosan što smo u 2020. godini, godini koja je bila opterećena korona virusom, uspeli da završimo ove zgrade i uselimo mlade bračne parove, uglavnom sa više dece. Kada imamo decu onda imamo i budućnost, to je ono što je najbitnije“ rekao je Petković.

Kada konkurs bude završen, imaćemo ukupno 96 porodica koje ćemo da uselimo u ovih osam zgrada u Kosovskoj Mitrovici. Gradeći svaku kuću, svaku zgradu, podižući svaki krov, mi gradimo one najbitnije i najčvršće temelje a to su temelji opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, poručio je Petković.

On je srpskom narodu na Kosovu i Metohiji preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao i cele Vlade Republike Srbije i čestitao Badnji dan i Božić.

„Kao što smo do sada bili sa vama tako ćemo i nastaviti da gradimo, stvaramo i da se borimo za bolju budućnost.“ naglasio je Petković.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je istakao da je današnji dan najbolji pokazatelj odgovorne politike predsednika Aleksandra Vučića i Srpske liste.

„Današnji dan je pokazatelj odgovorne politike koju sprovodi predsednik Aleksandar Vučić ali i čitava Srpska lista na čelu sa predsednikom Goranom Rakićem jer se jedinstvo ogleda upravo u onome što danas radimo. Danas smo u prilici da sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem uručim 638. ključ od stana, čime pokazujemo da smo odlučni za postojanost na ovim prostorima, da želimo da živimo ovde i stvaramo bolji i kvalitetniji život našim građanima. Današnji dan potvrđuje da čvrsto i odlučno stojimo na braniku i čuvamo vrednosti naše države Srbije“ rekao je Spirić.

Sprić navodi da se maksimalna pomoć direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića kao i predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije svakodnevno ogleda i da će tako biti i u 2021. godini. Najavio je izgradnju još osam stambenih jedinica u ovoj godini.

„Na nama je da ostajemo ovde, da rađamo i stvaramo porodice i budemo veseli i naravno, bratsko jedinstvo koje se ogleda u Srpskoj listi treba da nas krasi i u narednom periodu.“ rekao je Spirić.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić je novim vlasnicima stanova kao i svim građanima čestitao Badnji dan i Božić i poručio da će novi vlasnici stanova predstojeće praznike dočekivati u svojim domovima.

„Nema lepšeg i radosnijeg trenutka nego kada čovek sa svojom porodicom može da dočeka najradosniji praznik – Božić, a od danas će 36 porodica praznike dočekivati u svojim domovima. Za sve ovo naravno dugujemo velike zasluge predseniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je uvek sa nama i koji nam pruža bezrezervnu podršku, kao i Kancelariji za Kosovo i Metohiju i direktoru Petru Petkoviću, koji je danas ovde sa nama, a biće i večeras kada se pali badnjak. Direktore vi nećete večeras biti sa svojom porodicom ali ćete biti u našim domovima, jer smo mi jedna velika porodica, bez obzira živeli južno ili severno od reke Ibar“ rekao je Rakić.

Dodeli ključeva prisustvovali su i ostali lokalni zvaničnici kao i predstavnici lokalne samouprave.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković će prisustvovati paljenju badnjaka ispred Hrama Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici u 16 časova.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još