Arlov čestitao Božić

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov čestitao je Božić srpskom narodu i Njegovom preosveštenstvu episkopu raško-prizrenskom i kosovsko-metohijskom Teodosiju.

“Vaskolikom srpskom narodu, Njegovom preosveštenstvu episkopu raško-prizrenskom i kosovsko-metohijskom Teodosiju, monaštvu, sveštenstvu i svim vernicima na Kosovu i Metohiji srećan i blagosloven današnji Badnji dan i sutrašnji Božić pravoslavni. Božić je praznik tolerancije, darivanja, porodičnog okupljanja, zajednoštva i sreće u koji nas veže naš krst pravoslavni.

Vama draga braćo i sestre na Kosovu i Metohiji želim da ga provedete u miru, sreći, zdravlju u krugu porodica i prijatelja, dočekate i pomolite se rođenju Isusa Hrista sina Božijeg u našim pravoslavnim hramovima poštujući mere i zaštitu sebe i najbližih.

Da vam ova godina donese sreću i blagostanje i svima zdravlje svom srpskom rodu a posebno vama na Kosovu i Metohiji.

Posebna čestitka i radost srpskoj deci i deci i mladima sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji verujući i nadajući se da ćete ove godine na leto u velikom broju doći u Republiku Srpsku.

Moramo se pomoliti i moliti za spasenje  naše srpske braće i sestara, njihove dece i svih drugih u Glini i Baniji, za njihove žrtve pogođene i odnesene zemljotresom. Da im Bog podari snage, volje i zdravlja da izdrže jer ovih dana borave, noćivaju i spavaju oni i njihova deca pod nebom po hladnom vremenuu autima, prikolicama, kamp kućicama, kontejnerima. Uvjek s Vama!” navodi se u čestitki Arlova.

Izvor: RKM/Saopštenje

Comments

Pročitaj još