Leposavić: Nove mere za suzbijanje pandemije

Usled pogoršanja epidemiološke situacije na teritoriji opštine Leposavić izazvane virusom korona, od 2. januara 2021. godine stupile su na snagu nove mere donete od strane nadležnih institucija, a u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja kovid-19 virusa, navodi se u obaveštenju Štaba za vanredne situacije opštine Leposavić.

Stanovnici opštine Leposavić se obaveštavaju da se „ograničava rad svih ugostiteljskih objekata, trgovinskih i drugih radnji na teritoriji opštine Leposavić u periodu od 20 časova uveče do 5 časova ujutru.

Dodaje se da su od ove mere izuzete benzinske pumpe i apoteke.

„U periodu kada je dozvoljen rad u gore pomenutim trgovinskim radnjama i ugostiteljskim objektima, apeluje se na vlasnike istih da poštuju mere zaštite koje su na snazi, odnosno da osoblje i radnici nose zaštitnu opremu (maske), kao i da dezinfekciona sredstva u svakom trenutku budu dostupna korisnicima usluga“, navodi se u baveštenju.

Ističe se da u istom periodu, od 20 časova uveče do 5 časova ujutru nijje dozvoljeno kretanje građanima opštine Leposavić.

„Apelujemo na građane naše opštine da se striktno pridržavaju uputstava i  mera donetih od strane nadležnih institucija, da pokažemo ličnu i društvenu odgovornost, solidarnost i jedinstvo, a sve u cilju zaštite zdravlja i dobrobiti svih nas“, navodi se u obaveštenju Štaba za vanredne situacije opštine Leposavić.

Izvor Kosovo Online

Comments

Pročitaj još