Kancelarija za KiM: Tradicionaln podel novogodišnjih i božićnih paketića deci iz srpskih sredina u južnoj pokrajini

Kancelarija za Kosovo i Metohiju i ove godine organizuje tradicionalnu podelu novogodišnjih i božićnih paketića deci iz srpskih sredina u južnoj pokrajini.
U sklopu ove akcije biće podeljeno više od 8.200 paketića koje je obezbedila Kancelarija.
Poklone će najmlađima od danas pa do Badnjeg dana deliti pomoćnici i članovi Kabineta direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića.
Paketići će prvo biti uručeni deci iz srpskih sredina na centralnom Kosovu i Metohiji, Metohiji, Kosovskom Pomoravlju, dok će deca iz četiri opštine na severu pokrajine svoje poklone dobiti za Novu godinu koja se slavi po Julijanskom kalendaru.
Akcija podele paketića danas je počela u Srbici, u Osnovnoj školi „Milun Jakšić“, a nastavljena je u opštini Istok, gde je u dodela organizovana u Osnovnoj školi „Radoš Tošić“ iz Osojan. Dodela se nastavlja u Klini, a potom u Goraždevcu.
Sa decom se družila pomoćnica direktora Svetlana Miladinov, koja je poručila da je cilj ove akcije da mališanima koji odrastaju u veoma specifičnim uslovima, izmamimo osmeh i radost.
„U prethodnoj godini, u srpskim sredinama na prostoru Kosova i Metohije rođen je veći broj dece nego pretporošle godine. Tradicionalno, svake godine Kancelarija za KiM obezbeđuje i uručuje paketiće za naše najmlađe na prostoru južne srpske pokrajine. Tako i ove godine, uz veliku podršku direktora Kancelarije Petra Petkovića, naši pomoćnici i članovi Kabineta se nalaze na terenu. Naši mališani na prostoru Kosmeta žive u veoma specifičnim i teškim uslovima, ali ovom dodelom paketića hoćemo da im izmamimo osmehe i u očima vidimo sreću i radost i da im ulepšamo predstojeće praznike“, istakla je Miladinov.
U utorak, 5. januara, planirana je podela paketića u predškolskim ustanovama i školama u Prilužju, Obiliću, Kosovu Polju, Lipljanu i Gračanici, Prizrenu, Orahovcu, Velikoj Hoči, Štrpcu…
Na Badnji dan poklone će dobiti deca iz Gnjilana, Parteša, Vitine, Novog Brda, Raniluga…

Izvor RKM/Saopštenje

Comments