• Početna>
  • Vesti>

Srđan Popović: Bila je ovo godina velikih iskušenja; složno i jedinstveno pobedićemo sve izazove


Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je svim građanima predstojeće novogodišnje i božićne praznike ocenivši da je 2020. godina bila teška ali da je opštinsko rukovodstvo uspelo da uz maksimalne napore završi veliku većinu planiranih delatnosti.
Popović je kazao da je epidemija Kovidom 19 poremetila celo čovečanstvo i nanelo nesagledive posledice koje će se dugoročno odraziti na dalji ekonomski i društveni napredak. Opština Gračanica se marta 2020. godine na samom početku epidemije veoma dobro organizovala i bila na usluzi svim građanima.
„Epidemija nas je sve usporila u boljoj realizaciji kapitalnih projekata. Ipak uprkos tome uspeli smo da završimo i krenemo u relizaciju mnogih iako nam je fokus delovanja bio usmeren na pomoći ugroženom stanovništvu i snabdevanje i pomoć zdravstvenim ustanovama. Najsavremenijom aparaturom opremili smo odeljenje Fizijatrije, Domove zdravlja u Gračanici, Lapljem Selu i Donjoj Gušterici i Ugljaru a bolnici u Gračanici donirali smo savremeni respirator“, naglasio je Popović.
On je naglasio da je ponosan na činjenicu da je opština uspela da izgradi novi Vodovod, stambene objekte u Gračanici, Donjoj Gušterici i Lapljem Selu i šest kuća za socijalno ugrožene porodice.
„ Izgradili smo Omladinski centar u Gračanici, završili prvu fazu renoviranja Bergen naselja u Ugljaru i izdvojili značajna sredstva u sferi obrazovanja. U tom smislu ulagalo se u osnovnu školu u Gračanici dok je u osnovnoj školi u Čaglavici uvedeno centralno grejenje i zamenjena PVC stolarija. U završnoj fazi je izgradnja Srednjoškolskog centra u Lapljem Selu. U Suvom Dolu gradimo novu školu a u Gračanici savremenu predškolsku ustanovu od oko 1400 metara kvadratnih. Renovirali smo Dom kulture u Laljem Selu i obezbedili više desetina grantova za pokretanje malih biznisa u saradnji sa našim međunarodnim partnerima “, rekao je Popović i napomenuo da je Gračanica opština sa ravnomernim ulaganjima u sve svoje sredine bez obzira na nacionalnu i versku opredeljenost i da će tako ostati i u buduće.
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je Novu 2021. godinu svim građanima opštine Gračanica uz nadu da će epidemija korona virusom uskoro biti iza svih nas te da će se krenuti u nastavak relaizacije brojnih projekata i ekonomskom razvoju opštine.
„ Na kraju želim da se zahvalim svim svojim saradnicima i kolegama, zdravstvenim radnicima, privrednim subjektima, medijima i svakom građaninu pojedinačno na doprinosu koji su pružali meštanima i samoj opštini u prevazilaženju epidemiološke krize. Pokazali smo da smo opština humanih i odgovornih ljudi i da zajedno i jedinstveno možemo odoleti izazovima kojih će sigurno biti i u 2021.godini. Budite zdravi i srećna vam Nova 2021.godina“, zaključio je Popović.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Opština Gračanica

Comments

Pročitaj još