Petković: Iz Beograda na Kosovo i Metohiju otišle vakcine a ne oklopna vozila

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da ne vidi ništa loše što su vakcine protiv virusa korona stigle na sever Kosova i Metohije i dodaje da u Prištini pred svake izbore krene antisrpska retorika.

On je za TV Pink rekao da je među albanskim političarima to omiljena tema kako bi “zamaskirali egzistencijalne probleme koji postoje”.

Navodi da je prištinski zdravstveni sistem pred pucanjem, da oko 3.000 zdravstvenih radnika prete štrajkom, da je pitanje kada će i u kojim količinama dobiti vakcinu.

“Ponosan sam na našu družavu i predsednika Aleksandra Vučića jer smo među prvima krenuli sa vakcinacijom, a da bi pokazali koliko nam je stalo do prostora KiM i našeg naroda krenuli sa imunizacijom i na severu KiM”, rekao je Petković.

Kako kaže, Priština pokušava da se obračuna sa vakcinama, kao što “otimaju lekove” iz srpskih apoteka na severu KiM i da tako onemogucahvaju da se Srbi leče i uzimaju terapiju.

Petković kaže da iz Beograda nisu otišla oklopna vozila na sever KiM, već vakcine, kako bi se zaštitilo stanovništvo.

Beograd, kako je rekao, čini sve da se ojača zdravstveni sistem i na prostoru Kosova i Metohije, a to potvrđuje i najava izgradnja bolnice u Gračanici u koju će biti uloženo šest miliona evra.

“Ulažemo i brinemo jer nam je stalo do budućnosti, mira, da naš narod opstane i ostane na svojim vekovnim prostorima. Mi smo opredeljeni za dijalog i insistiramo na tome jer je dijalog u našem interesu”, rekao je Petković.

Dodaje da je bolje razgovarati za stolom u Briselu i tu iznositi probleme, jer kada nema dijaloga pojačavaju se incidenti i napadi na Srbe na terenu.

“Kako možete sem diplomatski i dijalogom da reagujete kada napadnu Srbe južne od Ibra. Hoćete da upadnete sa vojskom i policijom koja je 1999. godine izašla sa KiM”, upitao je Petković.

Navodi da su danas junače i brane KiM oni koji su učinili sve dok su bili na vlasti da izmeste odbranu južne srpske pokrajine iz UN u EU, da uspostave granicu između Srba na Jarinju i Brnjaku.

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments