• Početna>
  • Vesti>

Lekari poručuju da praznike provedemo bez proslava, Vlada Srbije potvrdila mere Kriznog štaba

Vlada je usvojila preporuku Kriznog štaba da restorani i kafići 31. decembra i 1. januara rade do 18 sati, a prodavnice prehrambene robe do 20 sati, potvrdeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

To znači da neće biti organizovanog dočeka Nove godine, kao ni reprize.

Do 11. januara, izuzev 31. decembra i 1. januara, na snazi ostaju važeće mere – da svi objekti rade do 20 sati.

Konferencija za medije Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti kovid-19, biće održana u 15.00 časova u Palati Srbije.

Imamo veliku nadu da ćemo sledeću novu godinu dočekati bez maski, ali moramo da poštujemo sve epidemiološke mere kako bi se to i ostvarilo, izjavila je ministarka za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, koja je i član Kriznog štaba.

Ona je to rekla tokom obilaska Industrije mesa “Nedeljković” u Šašincima gde je radni angažman našlo troje korisnika programa Moja prva plata.

“Svima nam je ova godina bila jako teška, naročito onima koji su izgubili svoje najmilije, i to je nenadoknadiv gubitak za sve nas. Niko još nije uspeo da savlada ovaj virus, ali pronalaskom i dostupnošću vakcina na dobrom smo putu da to uradimo”, rekla je ministarka.

Izvor: RTS

Foto: Ilustracija

Comments

Pročitaj još