Kancelarija za KiM: Zabrana ulaska Arlovu najflagrantnije kršenje prava na slobodu kretanja

Zabrana ulaska Arlovu predstavlja najflagrantnije kršenje prava na slobodu kretanja i mera je koju prištinske vlasti samovoljno sprovode bez ikakvog pravnog osnova, navodi u saopštenju Kancelarija za Kosovo i Metohiju povodom odluke Prištine da predsedniku Odbora za pomoć Srbima na KiM onemogući ulazak na teritoriju Kosova i Metohije.

Kancelarija najoštrije osuđuje ovakvo anticivilizacijsko postupanje Prištine, koja u vreme pandemije postavlja nove barijere i prepreke, navodi se u saopštenju.

”Njihovim političkim odlukama i nerazumnim merama sada su pogođeni i najmlađi žitelji Kosova i Metohije, koji će ostati uskraćeni za trenutke radosti i praznične poklone, jer su prištinske vlasti počele da se obračunavaju i sa novogodišnjim paketićima.

Nažalost, ovo je najprecizniji primer koji pokazuje dokle seže netrpeljivost Prištine prema svemu srpskom”, dodaje se u saopštenju.

Miloradu Arlovu, predsedniku banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu danas je zabranjen ulazak na teritoriju Kosova i Metohije.

On je onemogućen da deci sa prostora KiM uruči 1.000 novogodišnjih paketića i šest novčanih stipendija.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments