• Početna>
  • Vesti>

Preminulo još 47 pacijenata u Srbiji, koronavirusom zaražene još 2.693 osobe

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđena 2.693 nova slučaja koronavirusa. Od posledica kovida 19 preminulo je 47 osoba. Testirano 11.399 osoba. Na respiratorima 305 pacijenata.

Najviše novozaraženih je u Beogradu 789, Novom Sadu 185, Kragujevcu 131, Kraljevu 89.

Slede Niš sa 73 novozaražena, Valjevo 56, Smederevo 53, Užice 49, Kruševac 39, Subotica 37, Vranje 35, Pančevo 35, Šabac 34, Zrenjanin 30.

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će u utorak biti održana sednica Kriznog štaba na kojoj će se doneti odluka o merama za Novu godinu.

Brnabićeva je sinoć rekla da je komunikacija između predstavnika vlasti i stručnjaka u Kriznom štabu odlična, iako nekad postoji neslaganje.

Medicinski deo Kriznog štaba nije bio za popuštanje mera ovog vikenda, ali je pronađen dobar kompromis. Broj novozaraženih pada, a privreda radi, rekla je Brnabićeva. 

Za Srbiju je dolazak vakcine prelomni, istorijski trenutak, a istovremeno se polako, ali pouzdano spušta potencijal virusa i sada ne smemo da zabrljamo da ne bi došlo do ponovnog porasta, poručio je član Kriznog štaba epidemiolog Predrag Kon.

“Sad treba da vidimo s početkom godine da počinje da popušta (potencijal virusa). Ako sad napravimo grešku i to ne shvatimo, onda umesto da počne da pada i da se opustimo, počeće da raste sredinom januara”, rekao je Kon za TV Prva dodajući da je važno da izdržimo još mesec dana i kontrolisano se ponašamo u skladu sa situacijom.

Izvor: RTS

Foto: Ilustracija

Comments

Pročitaj još