Lončar: Vučić mi je predložio da početkom januara obezbedimo vakcine za sve zajednice na Kosovu

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar je povodom vakcinisanja stanovništva na severu Kosova dao intervju za Indeks Onlajn, u kojem je posebno istakao brigu rukovodstva Srbije sa predsednikom Vučićem na čelu o svim građanima.

Ministar Lončar je u intervjuu rekao da je rukovodstvo Republike Srbije posvećeno brizi o svim građanima bez izuzetka. Posebno u vreme pandemije, koja već godinu dana teroriše ceo svet i koja je odnela gotovo dva miliona života.

“Uzimajući sve navedeno u obzir i uvažavajući činjenicu da smo prvi u regionu, a drugi u kontinentalnom delu Evrope nabavili vakcinu protiv korone i otpočeli imunizaciju najugrozenije grupe stanovništva, u skladu sa mišljenjem struke i preporukama SZO, smatramo da je interes svih nas da omogućimo što većem broju građana da se sačuva od posledica ove pandemije i na taj način spasemo živote svakog ko može da bude fatalno ugrožen dobijanjem korone”, rekao je Lončar.

“Predsednik Vučić mi je predložio da iz prvog sledećeg kontingenta vakcina protiv korone, koji očekujemo početkom januara, obezbedimo određene količine i za ostale nacije i sredine na Kosovu i Metohiji”, istakao je ministar.

U vezi sa imunizacijom na severu Kosova, Lončar je izjavio:

“U protekla dva dana na KiM je vakcinisano više stotina građana, kojima je na taj način pružena prevencija protiv ove smrtonosne zaraze, čime su sačuvani od potencijalnih fatalnih posledica ove pandemije.”

“Verujemo da je to cilj svake odgovorne vlade na ovom svetu, svakog čoveka, da učini maksimum kako bi se spasao makar jedan ljudski život, a kamoli na stotine i hiljade njih”, zaključio je Lončar u intervjuu za Indeks Onlajn.

Izvor: Kosovo online / indeksonline

Comments