• Početna>
  • Vesti>

Petković: Jeremić vodio štetočinsku kosovsku politiku

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Petar Petković poručio je danas da je bivši ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić vodio štetočinsku kosovsku politiku i da je narod njegovu “lošu glumu” davno prozreo i poslao ga u političku istoriju, prenosi Tanjug.

Petković je, reagujući na video pod nazivom “Da li je Kosovo izgubljeno”, koji je Jeremić objavio na društvenim mrežama, naveo da ne postoji novac, niti takav režiser ni montažer, koji može učiniti da nestane ljaga koju je na Srbiju bacio Vuk Jeremić kada je pred Međunarodnim sudom pravde dobio odgovor da je ”kosovska nezavisnost” u skladu sa međunarodnim pravom.

“Ne postoji ni film ni šminka ni kamera koja može toliko da iskrivi realnost, da narod zaboravi, da se redom svi albanski političari od srca zahvaljuju Jeremiću jer im je utvrdio nezavisnost.

Zbog svega toga je Jeremić glavna zvezda naslovnih strana prištinskih medija, a njegovu sliku lideri takozvanog Kosova drže na počasnom mestu. Da li su mu se zahvalili na još neki način, pokazaće vreme”, naveo je Petković, koji je i direktor Kancelarije za KiM, u saopštenju.

Navodi da se Jeremić, umesto da se narodu izvini za štetočinsku politiku, otvoreno hvali svojim greškama.

“To samo pokazuje da bi u slučaju da se ponovo domogne vlasti, Srbiju gurnuo u još dublji ambis. Samo, taj film neće gledati! Jer dok se on bogatio sarađujući sa pravosnažno osuđenim svetskim kriminalcima, za Kosovo i Metohiju ga nije bilo briga”, naveo je Petković.

Za to vreme, kako kaže, predsednik Srbije Aleksandar Vučić morao je da ispravlja Jeremićeve skupe greške.

“Uspeo je da izdejstvuje 18 povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova, zahvaljujući čemu Srbija danas ima većinu u UN, a stav Srbije se ponovo uvažava kada se razgovara o Kosovu i Metohiji.

Izvor: Kosovo online / Tanjug

Comments

Pročitaj još